Wanneer we het hebben over yoga en essentiële oliën, dan heeft Adabelle Carson, een doTERRA Diamond, een heleboel ervaring. Ze zegt, “Ik werd ongeveer 9 jaar geleden rond de tijd dat ik mijn kinderen kreeg gecertificeerd yoga instructrice. Er waren er vier vlug na mekaar gekomen en ik zat in een dipje. Toen zei mijn man dat ik wat tijd voor mezelf moest nemen en naar de gym moest gaan. Een van de eerste klassen die ik volgde was een yoga klas. In deze klas kreeg ik ergens een klik en ik kon heel wat van mijn emoties de vrije loop laten. Ik herinner me dat ik huilde, ik wist niet meteen waarom, maar ik voelde me achteraf geweldig.

 

Omdat ze meer wilde te weten komen over yoga volgde Adabelle een certificatie cursus van 200 uren waarbij ze 20 uren gratis les moest geven als gemeenschapsdienst. daarom pratte ze met mensen in haar buurt en startte een klas in haar kerkgemeenschap.

 

Net na deze cursus kwamen essentiële oliën in beeld. Ze deelt met ons, “Ik volgde een klas in Californië waar ze essentiële oliën integreerden in hun yoga routine. Ze gebruikten vooral essentiële oliën op het einde van hun klas tijdens de relaxatie periode, met een houding die de savasana of lijkhouding noemt. De instructeur kwam rond met lavendel en deze nam me mee naar een veel diepere relaxatie en boostte alle effecten van de yoga voor me. Ik ging naar huis en besliste dat ik essentiële oliën ging verwerking in mijn yoga klassen.

 

”Na jaren van andere merken essentiële oliën te gebruiken werd Adabelle geïntroduceerd met doTERRA “Mijn schoonzus, Heather Carson, gaf me een introductiekit en ik vroeg me af waar deze oliën mijn hele leven geweest waren. De rest is verleden tijd.”

 

Adabelle gebruikt essentiële oliën aromatisch, topisch en inwendig in haar yoga klassen, ze gebruikt vooral Lemon, Lavender, en Peppermint. Ze vindt dat essentiële oliën de emotionele therapie ondersteunen die yoga biedt, naast de meer duidelijke fysieke effecten die ze hebben. Ze zegt, “Essentiële oliën creëren de brug voor zowel de beginner als de expert die yoga reeds lange tijd beoefent, maar nooit het doel erachter aangeleerd is. Door de essentiële oliën te gebruiken, kunnen ze deze kloof overbruggen. Wanneer je de oliën inademt, dan voel je het.”

 

“Gebruik nooit meer dan 3 oliën in je routine, omdat er veel energie verwerkt wordt in een yoga sessie en je wil een overload vermijden. Vraag ook steeds naar gevoeligheid aan essentiële oliën voor je begint. Je zal aandacht moeten besteden aan het algemene gevoel in de klas om te bepalen welke oliën je zal gebruiken.”

 

Adabelle Carson, doTERRA Diamond

 

 

 

Essentiële olie routine

 

Voorbeeld: gemoedstoestand in balans brengen

Begin met Breathe™. Om jezelf dieper met je ademhaling te connecteren, plaats een druppel in je handpalmen en maak een tentje over je neus en mond. Sluit je ogen en concentreer je op je ademhaling.

Gebruik peppermint om te beginnen. Plaats enkele druppels aan de kop van je mat en maak een cirkel. Peppermint werkt als een mantra; het het helpt je je focus te bewaren en te kalmeren. Het is ook een goede herinnering om te blijven ademen.

Gebruik Balance™ vlak voor de lijkhouding. Breng de olie aan op je voeten om je te helpen ontspannen in de houding.

 

 

 

1.CROWN CHAKRA-Elevation

Locatie: Kruin van het hoofd

Benefits: gezegend, transcendentie

 

 

 

2.THIRD EYE CHAKRA-Serenity™

Locatie: Wenkbrauwen

Benefits: Perceptie, intuïtie

 

 

 

3.THROAT CHAKRA-Whisper™

Locatie: Keel

Benefits: Communicatie, expressie

 

 

 

4.HEART CHAKRA-Breathe™

Locatie: Midden van het hart

Benefits: Acceptatie, compassie

 

 

 

5.SOLAR PLEXUS-DigestZen®

Locatie: Solar Plexus

Benefits: Zelfvertrouwen, wilskracht

 

 

 

6.SACRAL CHAKRA-Citrus Bliss®

Locatie: onderbuik

Benefits: Creativiteit, gezonde relaties

 

 

 

7.ROOT CHAKRA-Balance™

Locatie: staartbeen, benen, voeten

Benefits: Stabiliteit, je emoties gronden

 

 

 

 

DIY: Lavender oog kussen 

 

½ cup gedroogde lavendel bloemen

¼ cup vlaszaad

5-7 druppels Lavender essentiële olie

’60 x 10′ cm stukjes stof

 

naai de stof samen en laat 1 korte zijde open om te vullen, vul dan de binnenkant met lavendelbloemen en vlaszaad. Doe de lavendelolie ook in het kussentje. Om te sluiten naai je de korte zijde dicht met de hand of naaimachine.

 

 

 

 

DIY: Henna 

 

Basisrecept:

¼ cup of 20 gram vers henna poeder

¼ cup citroensap

1 ½ theelepels suiker

1 ½ theelepels essentiële olie naar keuze

bron: doterrablog.com

Yoga en essentiële oliën
Tagged on:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*