Als derde en laatste onderdeel van de Life Long Vitality pack hebben we de xEO Mega, het essentiële olie complex.

Essentiele vetzuren zijn voedingsstoffen die nodig zijn voor vele hoofdfuncties in ons lichaam, inclusief celgroei, hersenontwikkeling, spieractiviteit, immuun functie, gewrichtsgezondheid en vele andere.

xEO-Mega

Essentiele vetzuren kunnen niet door ons lichaam worden geproduceerd en we moeten dus vertrouwen op de voeding die we eten om deze belangrijke voedingsstoffen te vervoegen.  De moderne wetenschap stelt voor dat we best een één-op-één ratio van omega-6 en omega-3 essentiële vetzuren consumeren.  Ten gevolge van de hoge aanwezigheid van omega-6 vetzuren in ons westers dieet, is de ratio wel 15-op-één. Hoewel ons dieet enige omega-6 vetzuren moet bevatten, krijgen we ze in een ongezonde met waterstof bewerkte of onverzadigde vetzuren die gelinkt zijn aan ziektes zoals cardiovasculaire aandoeningen, kanker, osteoporose, ontstekings- en auto-immuunziektes.  Studies linken ook een lage opname van omega-3 vetzuren aan een veel voorkomen van depressies en andere mentale aandoeningen.

Om de balans te herstellen kan men best de intake van omega-6 vetzuren beperken door gezonder te eten en de intake van voeding met omega-3 vetzuren verhogen.  Vis is een excellente bron van omega-3 vetzuren, maar ze kunnen ook worden gevonden in olijfolie en de olie van bepaalde noten en zaden.  Er is een groeiende bezorgdheid over het level van toxines en zware metalen aanwezig in de oceanen, die het dagelijks consumeren van vis onacceptabel maakt.

Een dagelijkse dosis xEO Mega levert 1000 milligram pure, micro-gefilterde marine vetten met 340 mg EPA en 240 mg DHA omega-3 essentiële vetzuren.  xEO Mega bevat ook een op planten gebaseerde vetzuur mix van lijnzaad olie, bernagie olie, cranberry olie en granaatappel olie om de geschikte verhouding van essentiële vetzuren te behouden.  xEO Mega bevat ook een mix van CPTG (certified pure Therapeutic grade) essentiële oliën die in harmonie met de essentiële vetzuren in xEO Mega werken.  Kruidnagel olie en het bestanddeel thymol in tijm olie zijn krachtige antioxidanten die de algemene werking van xEO Mega verhogen door hun beschermende eigenschappen tegen oxidatie.  De mix van essentiële oliën ondersteunt ook een gezonde ontstekingsreactie van de cellen, de immuun functie en heeft kalmerende effecten op de spijsvertering.

xEO Mega bevat eveneens het krachtige antioxidant carotenoïde astaxantin dat helpt beschermen tegen vetoxidatie in de hersenen en het circulatiesysteem.  Astaxanthin heeft klinisch bewezen krachtige antioxiderende werking en circulatie voordelen te hebben, het ondersteunt het gezichtsvermogen, verbetert de spierkracht en uithouding, helpt de lever en het spijsverteringssysteem, ondersteunt de gezondheid van ons grootste orgaan, de huid en het moduleert een gezonde immuun functie.

Wanneer vet-oplosbare voedingsstoffen geconsumeerd worden, blijven deze zogoed als onveranderd in de maag en moeten een emulsificatie proces doorgaan om de beschermende barrière van het darmstelsel te passeren.  xEO Mega stelt een revolutionair nieuw lipide leveringssystem in werking dat de biologische beschikbaarheid van zijn unieke mix van essentiële vetzuren, essentiële oliën en vet oplosbare vitaminen door een ander proces dan emulsificatie verhoogt.  Dit proces scheidt en omgeeft elke voedingsstof met een natuurlijke oppervlakte-actieve stof en verandert ze in kleine bolletjes die we micellen noemen.

Lieve groetjes en wees natuurlijk gezond!

Lins

xEO Mega: onderdeel van de Life Long Vitality pack

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*