Essentiële of etherische oliën zijn natuurlijke, aromatische verbindingen die men vindt in de zaden, schors, stam, wortels, bloemen en andere delen van de plant.  Ze kunnen zowel prachtig als krachtig geurend zijn.  Wanneer je ooit een roos cadeau kreeg, een wandeling maakte langs een lavendelveld of de geur van vers gesneden munt opsnoof, dan maakte je reeds kennis met de aromatische eigenschappen van essentiële oliën.  Ze geven de plant echter niet alleen zijn kenmerkende geur, maar essentiële oliën bieden de plant ook bescherming tegen insecten, ziekte en ze spelen een grote rol bij de bestuiving.

Essentiële oliën zijn niet-op-water-gebaseerde fytochemicaliën  -het DNA van de plant-  en bestaan uit vluchtige organische verbindingen.  Hoewel ze vet-oplosbaar zijn, bevatten ze geen vetstoffen of vetzuren die men wel vindt in plantaardige en dierlijke oliën.  Essentiële oliën zijn zeer zuiver en worden onmiddellijk geabsorbeerd door de huid.  Pure, ongewijzigde essentiële oliën zijn doorschijnend en variëren in kleur van kristalhelder tot diep blauw.

sinaasProbeer dit thuis: Knijp in de schil van een rijpe appelsien, de goed ruikende stof op uw handen zit boordevol essentiële oliën van de appelsien.

____________________________________________________________________

Aanvullend op de intrinsieke voordelen voor de plant, en dat ze fantastisch geurend zijn voor de mens, zijn essentiële oliën door de eeuwen heen in vele culturen gebruikt voor hun medicinale, en therapeutische eigenschappen.  Modern wetenschappelijk onderzoek, en de trend van een meer holistische aanpak van het algemeen welzijn betekenen zowel een wedergeboorte, als nieuwe ontdekkingen op het vlak van toepassingen van essentiële oliën voor onze gezondheid.

Het label dōTERRA (CPTG) Certified Pure Therapeutic Grade® essentiële oliën representeert de veiligste, puurste, en meest werkzame essentiële oliën vandaag verkrijgbaar op de markt. Ze worden met zorg en kunde gedistilleerd van planten die met engelengeduld worden geoogst op het perfecte ogenblik door ervaren kwekers van over de hele wereld, dit om de ideale samenstelling en werking van de extracten te verzekeren.  Bedreven gebruikers van essentiële oliën zullen doterra’s superieure kwaliteitsstandaard voor natuurlijk veilige, puur en effectieve oliën van therapeutische kwaliteit onmiddellijk erkennen.

Lieve groetjes en wees natuurlijk gezond!

Lins

Wat zijn essentiële of etherische oliën?
Tagged on:     

2 thoughts on “Wat zijn essentiële of etherische oliën?

  • 08/03/2014 at 13:25
   Permalink

   Dank je Tanti, het is zeer motiverend om reacties te krijgen op de blog, als je ooit suggesties hebt voor posts, laat dan van je horen, ik ben steeds op zoek naar inspiratie! xxx Lins

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*