Vaak krijg ik de vraag waarom natuurlijke producten en etherische oliën gebruiken zo belangrijk voor me is. Er zijn namelijk toch ook andere manieren om gezond te blijven?

Wel, ik vind dat hier een kleine aanpassing moet zijn in voorgaande zin, er zijn inderdaad andere manieren om weer gezond te worden. Dit impliceert enkel wel dat men eerst ziek moet zijn voordat men deze manieren gaat aanspreken.

Neem nu medicatie, wanneer gebruiken we medicatie? … Inderdaad, wanneer de dokter ze heeft voorgeschreven, en wanneer gaan we naar de dokter? … Goed zo! Helemaal correct, als we ziek zijn.

Wat is nu mijn punt? Ik word niet graag ziek, ik hou mijn lichaam graag preventief gezond, en hierbij speelt het gebruik van etherische oliën voor mij een grote rol. Ze hebben me geleerd naar mijn lichaam te luisteren en hebben me enorm zelfredzaam gemaakt.

Begrijp me niet verkeerd, ook ik ga naar de dokter, ik wordt namelijk ook wel af en toe nog eens ziek, al is het veel minder dan voordat ik de natuurlijke weg op ging. En nu, als ik naar de dokter ga, neem ik met alle plezier het voorschrift aan, en leg het dan in de kast voor het geval dat ik me na een dag of drie natuurlijke ondersteuning van mijn lichaam nog niet beter zou voelen, dan kan ik alsnog de voorgeschreven medicatie gaan halen. Mag ik jullie een geheimpje vertellen? … Dit gebeurt eigenlijk nooit.

Natuurlijk moet je ten alle tijden je gezond verstand gebruiken, bij dringende zaken ga je hier niet mee spelen en doe je gewoon lekker wat je dokter zegt, maar ik denk dat we allemaal het onderscheid wel kunnen maken.

Hoe noemt de aanpak die ik heb in verband met mijn gezondheid? Een holistische aanpak. Dit betekent dat ik naar mijn hele lichaam luister, en dat ik aan preventieve gezondheidszorg doe.

holistische aanpak

Voorbeeld van een ambulante aanpak:

ik voel me slecht -> ik identificeer de symptomen -> ik neem voorgeschreven medicatie voor deze symptomen -> RESULTAAT: tijdelijke aanpak van symptomen en vaak het verder negeren van de onderliggende oorzaak en wat de lichaamssystemen nodig hebben. -> Een tijdje later krijgen we bijwerkingen van medicatie of keren de symptomen terug

Voorbeeld van een holistische aanpak:

Ik luister naar mijn lichaam -> ik identificeer de symptomen (en hou rekening met welk lichaamssysteem overbelast is en waar de symptomen vandaan komen) -> ik zoek naar het lichaamssysteem (en zoek naar condities binnen dit systeem die het beste passen bij wat ik ervaar) -> Ik zoek op welke oliën hierbij ondersteunen (en versterk zo mijn lichaam met natuurlijke oplossingen)

-> RESULTAAT: Ik vergaar kennis en leer de werking van mijn lichaam en organen gaande weg kennen. Ik hou rekening met onderliggende oorzaken die zouden kunnen bijdragen aan wat ik ervaar (dieet, slaap, stress, activiteit, enz…). Ik vermijd hierdoor dat bepaalde zaken terugkeren en streef naar blijvende resultaten in mijn gezondheid.

 

 

Waarom etherische olie gebruiken?
Tagged on:         

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*