Mijn kleine prinses heeft enkele weken geleden een griepje gehad, waarvan ze na drie weken nog aan het hoesten en snotteren was. Ik dacht uiteindelijk, een beetje ten einde raad, ik zal even proberen met de olietjes aan de slag te gaan.

Ze had vooral ‘s nachts nog last van grote hoestbuien dus ik dacht, laat ik me een ultrasone verdamper aanschaffen en hiermee proberen te werken om niet te sterk ineens te beginnen. Ik heb dan gekozen om pepermunt te nemen om te verdampen om de luchtwegen vrij te maken. Met kleine kindjes kan je beter van de eucalyptus afblijven, dit kan te sterke reacties veroorzaken.

Ik heb de verdamper gevuld met water en 5 druppels pepermunt en heb hem opgezet, ik was versteld, de volgende ochtend werd ik wakker zonder nog 1 maal gewekt te zijn door een hoestbui…

Nu Nina een dikke week geleden weer begon te hoesten heb ik het dus meteen net hetzelfde aangepakt, en weer was het een succes, voor mij blijft de pepermunt dus de redder in nood bij verkoudheid!

IMG_1499

Is verdampen niet voldoende? Een extra tip is de olie aan te brengen op de teentjes, in de voetreflexologie staan de vier kleinste teentjes (dus niet de dikke teen) in contact met de voorhoofdsholte.

Alternatieven

Indien je pepermunt te sterk vindt, is het mogelijk deze te vervangen door melaleuca (Tea tree), lemon (citroen) of lavendel. 2 druppeltjes van elk, of als je liever maar 1 olie gebruikt, gebruik dan 5 druppeltjes van een enkele olie.

Lieve groetjes en blijf natuurlijk gezond!

Lins

PS: Hebt u interesse in het aankopen van één of meerdere van de oliën? KLIK HIER

Verkoudheid bij baby, peuter of kind

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*