stoom distillatie

De meest gebruikte methode van extractie van etherische oliën is stoom distillatie. Dit is een delicaat, tijd consumerend proces. Het voordeel van stoom distillatie is dat het oliën geeft die exceptioneel rein en puur zijn. Het schaadt ook geen temperatuur gevoelige inhoudsstoffen die beschadigd of veranderd zouden kunnen worden met andere processen die gebruik maken van hogere temperaturen.

Bij stoom distillatie wordt water gekookt en de resulterende stoom baant zich een weg door het plantenmateriaal. De stoom draagt de vluchtige stoffen met zich mee van de plant naar een verzameltube, waar de stoom afgekoeld wordt en weer condenseert naar water. Omdat etherische oliën vet oplosbaar zijn, kunnen ze makkelijk gescheiden worden van het water.

Stoom distillatie heeft nood aan een zeer precieze controle van de tijd, temperatuur en druk. Deze omstandigheden kunnen voor elk plantentype op punt worden gesteld.

  • Temperaturen variëren gewoonlijk tussen 60–100°c.
  • Druk zit meestal tussen  15 PSI en 20 PSI.
  • Tijd varieert normaal tussen enkele uren tot enkele dagen om volledig te distilleren.
*Deze uitspraken zijn niet gecontroleerd door het Food and Drug Administration. dōTERRA producten zijn niet bedoeld om een diagnose te stellen, een ziekte te behandelen, te genezen of te voorkomen. Zwangere en borstvoedende vrouwen en personen met gekende medische condities zouden hun arts moeten consulteren voor het gebruik van één van de doTerra producten.
Stoom distillatie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*