Met het doorbreken van de eerste zonnestralen beginnen de vogeltjes te fluiten en de bijtjes weldra te zoemen, dus hoog tijd voor een ietwat uitdagendere post! 🙂

Romantisch en sensueel

Een romantische stemming creëren is niet altijd even simpel, wat verstaat men eigenlijk onder romantisch? Waarom doet iemand moeite om een romantische avond te organiseren voor zijn (toekomstige) partner? Wel, omdat romantiek spreekt tot onze gevoelens en onze verbeelding, en geef toe… wat is er sensueler dan een goed opgebouwde romantische avond waarbij de sfeer ervoor zorgt dat de spanning tussen u en uw partner langzaamaan wordt opgebouwd?

Het totaalplaatje

Romantiek is een belangrijk onderdeel van het verleiden. Vraag maar aan 10 vrouwen in welke omgeving ze zich het meest verbonden voelen met hun partner, aan een tafeltje van de Mc. Donalds of aan een mooi gedekte tafel in een restaurant waar men zorgvuldig een romantische setting heeft gecreëerd?

Zinlijk en zwoel door middel van de zintuigen

Hoe creëert men nu eigenlijk romantiek? Geen betere manier dan door in te spelen op de vijf zintuigen. Zien, horen, ruiken, proeven, voelen. Natuurlijk zijn er ook boeken te schrijven over de andere vier, maar over het derde in deze rij van vijf ga ik het in dit artikel in het kort hebben. Wat vele mensen niet weten, of onvoldoende gebruik van maken is dat geur in rechtstreekse verbinding staat met onze seksuele gevoelens. Hoe komt dit?

Anatomie

Het deel in onze hersenen dat zorgt voor het reukvermogen, is een onderdeel van het limbisch systeem, dit is hetzelfde gebied dat instaat voor emotie, motivatie, genot en het emotionele geheugen.

Mysterie…

Eén van de bekendste en controversieelste liefhebsters van essentiële oliën was Cleopatra. Vraagtekens en discussies over haar minnaars, haar kinderen en haar uiterlijk zijn talrijk, maar iets waar alle bronnen het over eens zijn is dat Cleopatra een grote liefde voor essentiële oliën had. Er wordt beweerd dat Cleopatra baadde in ‘de geur van mysterie’.

sensueel

Welke oliën te gebruiken?

Welke zijn nu de oliën die bijdragen tot het creëren van die romantische sfeer waar we het eerder over hadden? Er zijn er natuurlijk meerdere, maar ik ga de meest belangrijke ‘afrodisiaca’ meedelen.

  • Clary sage (salie)
  • Patchouli
  • Sandalwood (sandelhout)
  • Vetiver
  • Ylang ylang
  • Whisper blend van DOterra
  • Jasmijn
  • roos
Hoe deze oliën te gebruiken?

Deze oliën geven ofwel een euforisch gevoel wanneer ze worden verneveld en sommige van de oliën kunnen ook geweldige sensaties geven wanneer ze worden gebruikt op de huid, zoals in badolie of massageolie. Een niet te vergeten mogelijkheid tot gebruik van de oliën is als parfum…

Romantiek en sensualiteit
Tagged on:             

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*