Dagelijks:

 • Lifelong vitality supplementen:
  • xEO Mega: complex van Ω3 en etherische / essentiële olie
  • Microplex VMz: voedingsstoffen complex
  • Alpha CRS+: Complex voor celvitaliteit (goed bij een overvloed aan ontstekingen, pijnen en een gebrek aan energie)
   • Ik gebruik van elk van deze supplementen 2 capsules 2x/dag. Ik voelde met de lifelong vitality na een week reeds een verschil in de energie die ik had, het effect op de pijnen en ontstekingsreacties heeft echter wel een maand of 3 nodig gehad voor de eerste resultaten en ik voel het eigenlijk nu na anderhalf jaar nog steeds verbeteren, het gaat traag, maar beter traag met vooruitgang dan geen vooruitgang. 🙂 Ik heb mijn pijnmedicatie kunnen halveren door de lifelong vitality, waardoor ik natuurlijk ook minder maag en darm klachten heb die voortvloeiden uit de zware pijnstilling. En ik veronderstel dat ik het tekort dat ik mijn lichaam  jarenlang gegeven heb natuurlijk niet op anderhalf jaartje volledig krijg opgelost… dus lang leve de lifelong vitality!!!
 • NovoPrime: dōTERRA’s NovoPrime is een gepatenteerde samenstelling van CPTG etherische / essentiële oliën die voor het gebruiksgemak in een gelatine capsule worden verstrekt. Het werkt als ondersteuning voor een gezonde celrespons, -herstel en regeneratie.
  • Ik gebruik van dit supplement 1 capsule 2x/dag
 • Lemon essentiële olie: licht ontgiftend (helpt het lichaam met deze functie, is geen zware ontgifting).
  • Ik gebruik hiervan een druppel per glas water om verschillende lichaamsprocessen te ondersteunen.

Maandelijks (1x/maand):

 • GX-Assist: kuur voor gastrol-intestinale reiniging (maag-darm stelsel)
  • Deze capsules gebruik ik de eerste 10 dagen van elke maand. De dosis varieert tussen de 1 en 3 capsules per dag, maar omdat ik het maandelijk doe, neem ik slechts 1 capsule per dag, en daar voel ik me goed bij. De eerste keer dat ik deze kuur deed had ik wel enorm veel last van mijn maag en darmen, maar voelde na de volledige kuur echt wel een verschil. Ik heb jarenlang maagzuur remmers genomen en aanhoudende maagontstekingen en maagzweren gehad en heb nu zelden of nooit meer last hiervan en neem intussen geen maagzuur remmers meer ook niet. Woehoew! 🙂 Ook heb ik nogal eens last van constipatie, en wanneer ik trouw mijn kuur volg kan ik eigenlijk zeer goed naar het toilet gaan.
 • PB-assist: een gepatenteerd samenstelling van pre-biotische vezels en zes strengen van probiotische micro-organismes in een unieke dubbel gelaagde plantaardige capsule die 6 miljard CFU’s actieve probiotische culturen en oplosbare pre-biotische FOS (fructo-oligosaccharides) aflevert, die een gezonde populatie en groei bevorderen.
  • dōTERRA raadt aan om dit supplement 10 dagen te gebruiken (1 capsule 3x/dag) na de GX-Assit kuur. En nadien 1 capsule per dag, ik vind dit echter nogal overdreven omdat ik het maandelijks doe, dus ik neem ze slechts 5 dagen na de GX-Assist kuur. Het is wat afhankelijk van hoe mijn darmen aanvoelen hoeveel ik neem, vaak maar 1 à 2 capsules per dag.

1x/3-4 maanden:

 • Zendocrine casules en softgels: een mengeling van verscheidenen oliën die uit onderzoek blijken een gezonde leverfunctie te ondersteunen.
  • Ik gebruik deze elke 3 à 4 maanden een ganse kuur van een maand. Dat is 2x/ dag 1 capsule van elk. Het voornaamste voordeel dat ik hiervan ondervind is dat ik geen blaasontstekingen meer krijg, die ik vroeger echt wel regelmatig had en daarvoor dan steeds antibiotica moest nemen.

Wanneer nodig:

 • Deep blue olie en/of rub (crème): Verlichting van spierpijnen, spierkrampen, gewrichtspijnen en hoofdpijn.
 • + lemongrass (verdund in kokosolie): Wanneer ik een peesontsteking heb.
 • Past Tense: Wanneer ik hoofdpijn heb en spierspanningen.

Verder zoek ik de opduikende kwalen op in het ‘modern essentials’ boek en gebruik dan de daar voorgestelde oliën.


 

Alsjeblieft, aan diegenen die er al zo lang naar vragen en sorry dat het me zoveel moeite kostte om dit effectief neer te pennen.

Zo zie je maar weer dat hele simpele dingen die we maar niet lijken gedaan te krijgen, soms aangeven waar onze persoonlijke blokkades zitten.

Natuurlijk gezonde groeten,

Lins

Mijn fibro-protocol

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*