Iedereen heeft ze al wel eens gezien, heel veel mensen hebben hier last van en ze zijn verschrikkelijk besmettelijk. Gelukkig kan u ze bestrijden door middel van etherische olie.

Herpes simplex is een virale infectie die slaapt in het lichaam tot het immuunsysteem verzwakt en breekt dan uit. Er zijn twee soorten. Type I breekt gewoonlijk uit rond de mond en noemt met een koortsblaas. Type II wordt genitale herpes genoemd en breekt uit rond de genitaliën. Beide zijn zeer besmettelijk en kunnen eender waar op het lichaam voorkomen. De blaasjes zijn altijd besmettelijk, maar vooral wanneer ze openbarst en er vloeistof uit sijpelt. Het is zeer belangrijk steeds de handen te wassen na het behandelen van deze gebieden aangezien de vloeistoffen ook kunnen overgedragen worden op andere delen van het lichaam zoals de handen of de ogen.

Het bewijs van het feit dat beide types herpes slapend in het lichaam blijven tot ons immuunsysteem verzwakt is dat over het algemeen deze koortsblazen voorkomen wanneer u een verkoudheid heeft of in een gespannen situatie zit. Dit benadrukt des te meer dat om het uitbreken van de blazen te voorkomen, we ons immuunsysteem en emotionele gezondheid sterk dienen te houden. Wanneer een uitbraak van een koortsblaas in een vroeg stadium onderschept wordt, kan ze beperkt gehouden worden.

Genoeg feiten nu, wat kunnen we eraan doen?

melissa

Welke oliën raadt natuurlijk gezond aan?

  • Clove
  • Geranium
  • Lavender
  • Melaleuca
  • Melissa
  • Lemongrass
  • Peppermint

Op de huid – U mag elke 2 uur en minimum 3 keer per dag, 1 of 2 druppels onverdunde olie aanbrengen op de koortsblaas. Ga hiermee door tot 3 dagen nadat de koortsblaas verdwenen is. Melisse en citroengras worden zeer aangeraden, ook Melaleuca (Tea tree) en pepermunt olie kunnen worden gebruikt. Ook lavendel, mirre of een mix van Frankincense (wierook) en Sandalwood (sandelhout) zijn geschikt.  Sommige mensen vinden dat melisse wat irriterend is voor de huid en adviseren het te verdunnen met een draagolie. Wanneer je de olie aanbrengt op een gevoelige plaats, bij kinderen of bij mensen met een gevoelige huid, verdunt u ze minstens 50/50.

Oraal – Bijkomend kan men 3 keer per dag 1-2 druppels melisse of een andere antivirale olie in een capsule innemen.

Bijkomende hulp – Herpes breekt gewoonlijk uit wanneer het immuunsysteem verzwakt is of in periodes van emotionele stress. Het immuunsysteem en de emoties versterken is belangrijk om uitbraken te minimaliseren. De AromaTouch techniek en toxines reduceren door middel van reinigingen zoals GX Assist en Zendocrine, plus PB Assist zullen uw immuunsysteem voor langere tijd versterken.

Speciale Voorzorgsmaatregelen: Doe een huidtest met de olie die je gaat gebruiken. Wanneer je de olie hebt aangebracht, hou de handen dan weg van andere gebieden waar de virale infectie naar kan uitbreiden, inclusief de ogen. Bij genitale herpes kan u best de hulp inroepen van een dokter samen met de behandeling met de olie.

Om de oliën aan te kopen klikt u HIER.

Lieve groetjes en wees natuurlijk gezond!

Lins

Koortsblaasjes
Tagged on:         

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*