Het basis ingrediënt in Hummus is de Garbanzo boon, oftewel de kikkererwt. Zoals de meest groenten, zijn ze gekend voor hun overvloed aan vezels, die zijn glint aan een aantal gezondheidsvoordelen. Een recente studie heeft aangetoond dat we gezondheidsvoordelen kunnen halen uit kikkererwten die in kleine hoeveelheden, in een kleine tijdsspanne geconsumeerd worden. In deze studie kwam naar voren dat slechts een week eten van kikkererwten ervoor zorgde dat de deelnemers meer controle kregen hun bloedsuikers en insuline uitscheiding. Even belangrijk, slechts een derde van een kopje van de bonen per dag was nodig om deze gezondheid gerelateerde voordelen te verkrijgen.

gezond recept voor hummus
gezond recept voor hummus

Huisgemaakt hummus recept

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Ingrediënten
  • 3 teentjes knoflook, gepeld en heel
  • 2 theelepels roze Himalaya zeezout
  • 1 (500 gram) blik kikkererwten, afgegoten
  • 3 eetlepels tahini (sesamzaad pasta)
  • 3 eetlepels citroensap (vers geperst)
  • 1 eetlepel honing
  • 2 eetlepels gezuiverd water, of zoveel als nodig
  • ¼ kopje spans olijfolie of Extra Virgin Organic Coconut Oil
  • 1 theelepel provensaalse kruiden of italiaanse kruiden
  • dop je tandenstoker in de rozemarijn etherische olie en draai deze door het mengsel, je kan meer toevoegen indien nodig, maar wees zuinig, etherische oliën geven zeer veel smaak af
Instructions
  1. Mix deze ingrediënten in een keukenrobot of met de blender: look, zeezout, kikkererwten, tahini, citroensap, honing, water en twee eetlepels olie. Mix tot een glad mengsel. Lepel dit in een 0,5l pot.
  2. Doe de kruiden er bovenop en besprenkel met twee eetlepels olijfolie.
  3. Gemakkelijk in te vriezen of te bewaren in de ijskast.
 En jij? Heb jij een favoriet hummus recept om te delen?
Huisgemaakt hummus recept
Tagged on:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*