We maken het allemaal wel eens mee, na een stressvolle dag komen we thuis en ineens doet het bonk, bonk, bonk in ons hoofd.  Hoofdpijn is zeer vervelend, je kan je er echt slecht van voelen, en je wilt er graag zo snel mogelijk vanaf.

Throbbing_migraine_headache

Hoofdpijn kan door vele dingen veroorzaakt worden, de zenuwen in de spieren van het hoofd en de bloedvaten in het hoofd zenden een pijnsignaal naar de hersenen.  De triggers kunnen variëren van een klop op het hoofd tot ziekte of emotionele stress.  Er zijn vele verschillende soorten hoofdpijn, waarvan de meest voorkomende spanningshoofdpijn, chronische hoofdpijn, acute hoofdpijn, migraine en hoofdpijn afkomstig van de sinussen of hormonen.  Etherische oliën hebben een goede reputatie voor het helpen bij hoofdpijn.

Welke oliën raadt natuurlijk gezond aan?

  • Deep Blue
  • Frankincense
  • Lavender
  • PastTense
  • Peppermint
  • Wintergreen

Past tense is een cocktail van basilicum, koriander,
wierook,
lavendel,
marjolein,
pepermunt,
romeinse kamille, 
rozemarijn en 
wintergreen.

PastTense® is dōTERRA®‘s belangrijkste cocktail voor spanningen, stress en andere uitlokkers van hoofdpijn en migraine.  Het bedaart de zenuwen en brengt u tot rust door zijn combinatie van negen CPTG etherische oliën die erin verwerkt zijn omwille van hun onderlinge relatie en hun gecombineerd vermogen om te kalmeren, verkoelen en verzachten.  De cocktail komt in een handig roll-on flesje dat het makkelijk maakt om plaatselijk aan te brengen en het past perfect in je handtas of broekzak.

Gelukkigerwijze heb ik zelf niet zo vaak last van migraine of hoofdpijn, maar omdat ik veel mensen in mijn omgeving ken die dit wel hebben wou ik er toch een artikel aan wijden.  Het allerbeste is dat wanneer je de migraine of hoofdpijn voelt aankomen, dat je de PastTense® aanbrengt op de overgang van de schouders naar de nek, de nek zelf en op de slapen.  Masseer de olie goed in, dat zorgt voor een veel betere opname.  Nadat ze is ingemasseerd, maak je een kommetje van je handen en snuift de geur van de olie rustig op, blijf goed diep in en uit ademen en probeer te ontspannen.  Je zal de hoofdpijn of migraine langzaamaan terug voelen wegtrekken, of wanneer het reeds volledig doorgebroken is zal je het voelen verzachten.  Stop niet bij 1 maal, doe het om de 20 minuten opnieuw gedurende het eerste uur, daarna een uur later en dan de rest van de dag om de paar uren.

Wanneer de migraine al ver gevorderd is kan je na de PastTense® ook nog de Deep Blue® smeren en daarna een vochtig en koud compres leggen op het voorhoofd en de gesloten ogen en/of op de nek en bovenrug.  Zorg ervoor dat er geen oliën in de ogen terechtkomen.

Het gebruik van olie varieert van persoon tot persoon en van het soort hoofdpijn, dus wanneer past tense en deep blue voor u niet voldoende werken, probeer dan de andere hierboven voorgestelde oliën.

Om de oliën aan te kopen klikt u HIER.

Lieve groetjes en wees natuurlijk gezond!

Lins

Hoofdpijn en migraine

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*