Zoals jullie weten ben ik momenteel in zwangerschapsverlof. Het is als kersverse moeder die borstvoeding geeft niet altijd makkelijk om de juiste voedingskeuzes te maken. Je hebt af en toe wel eens zin in een lekker dessert, maar al die geraffineerde suikers in desserten zijn dan weer niet goed voor de melk voor je kleine spruit. Daarom ging ik op zoek naar gezonde alternatieven. Hier is een eerste recept waar je als nieuwe moeder zonder schuldgevoel van kan genieten. Deze periode is natuurlijk ideaal om gerechtjes met pompoenen te maken.

Een hartverwarmende, maagvullende herfsttraktatie.

Ingrediënten

225g gras gevoederde boter

170g lokale honing

Een eetlepel kaneel

2 theelepels nootmuskaat (vers geraspte nootmuskaat is het beste)

1 theelepel gemalen gember

1/4 theelepel foelie

1 theelepel bakpoeder

2 theelepels vanille

1 theelepel amandelextract

450g pompoen puree

4 eieren

385g amandelmeel

Door meer pompoen toe te voegen, wordt dit brood meer een brownie.

Instructies

  • Doe eerst gras gevoederde boter en lokale honing in een mixer en klop tot het schuimt, ongeveer 20 minuten.
  • Voeg een eetlepel kaneel, 2 theelepels nootmuskaat (vers geraspte nootmuskaat is het beste), 1 theelepel gemalen gember, 1/4 theelepel foelie, 1 theelepel bakpoeder, 2 theelepels vanille, 1 theelepel amandelextract en de pompoen puree toe.
  • Voeg 4 eieren en 4 kopjes amandelmeel toe, afwisselend een ei, meng grondig, één kop bloem, meng grondig, één ei, meng grondig, één kop bloem, enz., Tot grondig gemengd.
  • Giet in muffinvorm, of een beboterde 9 x 13 bakvorm. Bak op 350 graden gedurende 50 minuten of tot ze goed gaar zijn zodat de bovenkant bruin is, gebarsten en niet wiebelt.

Door meer pompoen toe te voegen, wordt dit brood meer een brownie.

Vertaling van recept door Becky Plotner op www.nourishingplot.com

HomeMade pompoenbrood

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*