Vanwege zijn veelzijdigheid en effectiviteit, wordt mirre al eeuwenlang gewaardeerd in vele culturen. Met talloze toepassingen werd mirre van oudsher gebruikt voor vanalles, van medicijnen tot religieuze doeleinden. Tegenwoordig wordt de hars die wordt geëxtraheerd uit de mirreboom omgezet in een kruidachtige, houtachtige essentiële olie die de doeltreffendheid van al het hars bevat. Of u nu een gladde, jeugdig uitziende huid wilt bevorderen, het emotioneel evenwicht wilt bewaren of het lichaam wilt reinigen, Mirre etherische olie is een nuttige aanvulling op uw etherische olie collectie.

Waar Mirre olie kopen?

Al duizenden jaren lang wordt mirreolie op verschillende manieren gebruikt, waarvan er vele nog steeds van toepassing zijn. Om het gebruik en de voordelen van etherische olie van Mirre zelf te ontdekken, bezoekt u onze Mirre-oliepagina en bestelt u zelf een flesje. U zal merken dat etherische olie van Mirre nog steeds een uitstekende optie is voor uw wellness. Wat nog belangrijker is: door essentiële oliën van DoTERRA te kopen, bent u ervan verzekerd dat elk flesje veilig is om thuis en bij uw dierbaren te gebruiken. doTERRA oogst en produceert pure, krachtige oliën die de gebruiker talloze voordelen bieden. Als u eenmaal uw flesje Mirre-olie hebt gekregen, zoekt u mogelijk steeds naar nieuwe manieren om het te gebruiken. Lees verder om meer te weten te komen over de brede toepassingen en voordelen van deze essentiële olie.

Gebruik en voordelen van mirreolie

Mirre essentiële olie staat bekend voor zijn vermogen om de mond en keel te reinigen. Om te profiteren van de reinigende eigenschappen van Mirre olie, neemt u het op in uw dagelijkse routine voor mondhygiëne. Voeg één of twee druppels etherische olie van Mirre aan uw tandpasta toe als u extra reiniging wilt. Of, voor een effectieve mondspoeling, combineer een druppel Mirre olie en twee ons water. Spoel gedurende 30 seconden voor een extra schoon gevoel.

Een andere gunstige eigenschap van etherische olie van Mirre is dat het een jeugdig ogende teint bevordert en een rustgevende sensatie voor de huid biedt. Als u mirreolie voor de huid wilt gebruiken, overweeg dan om een ​​of twee druppels olie aan uw dagelijkse lotion of moisturizer toe te voegen. Dit mengsel kan het uiterlijk van fijne lijntjes en rimpels helpen verminderen, vooral bij dagelijks gebruik.

Naast de voordelen voor de huid, kan etherische olie van Mirre nuttig zijn bij het bevorderen van gezonde vinger- of teennagels. Als je nagelriemen gedehydreerd zijn, probeer dan deze DIY Cuticula-crème om je nagels het vocht te geven dat ze nodig hebben. Met vier eenvoudige ingrediënten – sheaboter, bijenwas, gefractioneerde kokosolie en etherische olie van Mirre, zullen je nagels snel verlichting vinden. Dit brouwsel kan ook op de handen, lippen of op een droge huid worden gebruikt.

Als u op zoek bent naar een meer unieke diffuseroptie, afgezien van essentiële oliën voor bloemen of citrusvruchten, is Mirre olie de perfecte keuze. Probeer Mirreolie te verspreiden wanneer je voelt dat jij of je omgeving gespannen raakt. Dit zal helpen om emotioneel evenwicht en welzijn te bevorderen. Je kunt ook etherische olie van Mirre verdampen wanneer je je humeur wilt verbeteren of het bewustzijn wilt vergroten. Mirre is een populaire olie om tijdens de vakantie te verdampen, omdat het kan helpen om vreedzame gevoelens in het hele huis te handhaven.

De rustgevende voordelen van Mirre essentiële olie zijn erg handig als het gaat om scheren. Vermijd geïrriteerde huid na het scheren met dit eenvoudige DIY Razor Relief Serum. Dit serum gebruikt enkele van de beste essentiële oliën voor de huid, waaronder wierook, lavendel, melaleuca, Helichrysum en Mirre om de huid kalm te houden en eventuele reacties na het scheren te verminderen. De heerlijke geur gecreëerd door deze combinatie van oliën zal op je huid blijven hangen, en helpt je te ontsnappen aan de irritatie van bultjes bij elke scheerbeurt. De toegevoegde bonus aan dit recept is dat het goed werkt voor zowel mannen als vrouwen.

Soms moet je gewoon een spa-avond thuis hebben. Mirre essentiële olie komt echt van pas in deze situatie. U kunt bijvoorbeeld twee of drie druppels Mirre-olie mengen met doTERRA Spa-lotion om een ​​gladde aanraking aan eeltige of droge voeten te geven. Je kunt ook Citroen, Wierook en Mirreolie (10 druppels van elk) mengen met doTERRA Fractionated Coconut Oil om de nagelriemen te verzachten. Als u op zoek bent naar meer spa-behandelingen bij u thuis, bekijk dan onze Girls Guide van het Living Magazine.
Leuk weetje: in het Arabisch betekent het woord mirre ‘bitter’.

Beschrijving

De Commiphora myrrha komt oorspronkelijk uit gebieden in Afrika en Arabië en is een kleine boom die een sap produceert dat hard wordt in de hars die bekendstaat als mirre. Typisch is Mirre een stekelige boom of struik, die weinig bladeren en ruige, hoekige takken produceert. Vanwege de zeer aromatische aard wordt mirre sinds de oudheid gebruikt voor medicijnen, parfums, wierook, religieuze doeleinden en begrafenissen. Wanneer het wordt geëxtraheerd, wordt sap van de mirreboom, ook wel mirre genoemd, verhard en droogt het op in mirrehars. Wanneer de mirreboom wordt geoogst, “bloedt” het boomsap, dat dan hard en glanzend wordt. Door stoomdestillatie wordt mirrehars omgezet in een etherische olie met een droog, houtachtig aroma.

Chemie van Mirre-olie

Belangrijkste chemische componenten: Furanoedudesma, 1,3-dieen, curzerene

Vanwege het chemische ontwerp, is Mirre olie nuttig gebleken voor het reinigen, het verbeteren van het uiterlijk van de huid en het bevorderen van rustgevende gevoelens of het in balans brengen van emoties. De sesquiterpene-ethers in etherische olie van Mirre staan ​​bekend om hun verzachtende eigenschappen. Daarom is Mirre nuttig voor het kalmeren van de huid of het verzachten van de emoties. Een van de primaire sesquiterpene-ethers in mirreolie, curzerene, wordt vaak toegevoegd aan huidverzorgingsproducten vanwege het vermogen om het uiterlijk van de huid te verbeteren.

Oliën die goed mengen met mirre olie

Het rokerige, droge aroma van etherische olie van Mirre is vrij uniek; echter, de houtachtige en kruidachtige tonen van de olie laten het goed toe hem te mengen met kruidige, bloemen of citrus essentiële oliën. Probeer Myrrh-etherische olie te mengen met een warme, pittige olie zoals wierook, sandelhout of kruidnagel. Voor een intrigerende, frisse geur meng je Mirre met bloemige of bladachtige oliën zoals lavendel, eucalyptus of jasmijn. Wanneer u een zoete, kruidachtige geur wilt produceren, overweeg dan het mengen van Mirre met Lemon, Juniper Berry of Grapefruit etherische olie.

waarschuwingen

Mogelijke huidgevoeligheid. Buiten het bereik van kinderen houden. Als u zwanger bent, borstvoeding geeft of onder de zorg van een arts bent, raadpleeg dan uw arts. Vermijd contact met de ogen, de binnenkant van de oren en gevoelige delen.

Gebruik en voordelen van mirre etherische olie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*