In zijn boek “the chemistry of essential oils made simple” legt David Stewart zeer goed en duidelijk uit wat de verschillen zijn tussen etherische olie en medicatie. Ik zal proberen in het kort samen te vatten wat de hoofdlijnen zijn.

Het begint al bij het doel waarvoor medicatie is gemaakt. Medicatie is gemaakt om symptomen te bestrijden, heel vaak door het verstoren van bepaalde lichaamsfuncties waardoor je lichaam eigenlijk misleid wordt om het symptoom waar je last van hebt te doen verdwijnen. Het geeft je dus inderdaad vrij vlug verlichting van bepaalde symptomen, maar ze zijn nooit zonder bijwerkingen. Wanneer je lichaam terug in evenwicht is, zal de medicatie nog steeds dezelfde job uitvoeren, waardoor je weer een onevenwichtig krijgt.

Wall Photos - Mozilla Firefox 9232012 74237 PM

Wanneer de medicatie zijn werk heeft gedaan moet deze uit het lichaam verdwijnen. Het is echter niet zo makkelijk voor ons lichaam om deze onnatuurlijke stoffen te verwerken. Het lichaam herkent de stoffen niet en weet dus vaak niet hoe ze af te breken, en slaat ze dan vaak op in het vetweefsel in het lichaam of zelfs in de hersenen. Waardoor soms jaren later nog sporen van Medicatie kunnen teruggevonden worden. Ons lichaam is daarentegen wel ingesteld op het verwerken van de natuurlijke etherische oliën, waardoor deze indien ze geen werk meer hebben in het lichaam heel makkelijk kunnen worden verwijderd uit het lichaam.

De oliën daarentegen zijn ingesteld om een evenwicht te brengen in je lichaam, heb je een te hoge bloeddruk zullen bepaalde oliën deze naar beneden brengen terwijl diezelfde oliën ook je bloeddruk kunnen verhogen indien nodig. De oliën hebben een soort van intelligentie bij wijze van spreken. Waar medicatie vaak receptoren blokkeren om bepaalde symptomen te doen verdwijnen en dus niet de oorzaak van de symptomen aanpakken, gaan de oliën juist de receptoren vrijmaken en reinigen zodat het lichaam weer zijn natuurlijke evenwicht kan terugvinden en de taken kan uitvoeren waarvoor het gemaakt is. De oliën pakken de oorzaak van de ziekte aan op celniveau, ze gaan mis-informatie uit de cellen deleten en deze cellen herprogrammeren zodat deze cellen terug hun werk kunnen doen en in harmonie met mekaar kunnen samenwerken.

De beste medicatie is spoed medicatie

Dr. Robert Mendelsohn’s boek, Confessions of a Medical Heretic beschrijft onder andere wat het beste gebruik is voor de traditionele medicatie. Hij zegt dat wanneer hij in een ongeluk zou geweest zijn, en een hoofdwonde, interne bloedingen en schade aan organen en botbreuken heeft, dat dat het moment is dat de traditionele geneeskunde op zijn best is. In een noodsituatie, waar er onmiddellijk ingegrepen moet worden is de traditionele geneeskunde met zijn medicatie en operaties op zijn best. Hier kan ze ervoor zorgen dat je de crisis overleeft.

Echter in het dagdagelijkse leven, voor ziekte, zorgt ze er meestal voor dat je na het recupereren van de ziekte, ook nog eens moet recupereren van de medicatie.

Etherische olie vs. medicatie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*