dillution

Laten we even een kijkje nemen naar wat wetenschap rond de huid. De huid bestaat uit verscheidene lagen. De buitenste laag wordt stratum cornea genoemd, deze bestaat uit dode, gekeratiniseerde cellen omgeven door intercellulaire glycolipiden. (1,2) Deze huidlaag is goed in het buiten houden van ongewenste materialen zoals water, vuil en microben. De chemische inhoudsstoffen van etherische oliën bezitten echter unieke eigenschappen die het ze mogelijk maakt om gewoon de stratum corneum te passeren. (2 -4)

Ze passeren echter niet allemaal tegelijk. Het stratum corneum dient zelfs als een reservoir voor lipofilische stoffen zoals etherische oliën. (5 -7) Dit reservoir loopt leeg in de dermis binnen een tijdspanne van enkele uren. (6)

De etherische olie verdunnen in een draagolie vertraagt het “leeglopen van het reservoir”. De draagolie verhoogt de hydratatie van de huid, wat wil zeggen dat het de integriteit van de huid verbetert. (8) Hierdoor duurt het langer voor de etherische oliën om de stratum corneum binnen te dringen en te passeren.

Hier is een boodschap om te onthouden: De beste manier om een lokaal, langdurend effect te verkrijgen door het uitwendig gebruik van etherische oliën is door ze te verdunnen.

De dōTERRA Touch™ oliën zijn perfect geschikt om verdunde etherische oliën aan te brengen op specifieke gebieden voor een langdurig, lokaal effect.

Vertaling van: http://doterra.com/US/en/blog/safety-physiology-a-fresh-look-at-dilution#sthash.lMc6WynJ.dpuf

Bibliografie

* Deze verklaringen zijn niet geëvalueerd door de Food and Drug Administration. Dit product is niet bedoeld voor diagnose, behandeling, genezing of voorkoming van ziekten.

Een nieuwe kijk op verdunnen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*