4 etherische oliën tegen acné
4 etherische oliën tegen acné

In dit artikel zal je leren over volgende onderwerpen:

 1. Wat veroorzaakt acné
 2. 4 etherische oliën om acné aan te pakken
 3. Toepassingen om acné uit te roeien 

Een voornaam gegeven in natuurlijke huidverzorging is het elimineren van schadelijke producten en giftige ingrediënten. In het begin gaan vele van ons tonnen aan producten weggooien omdat we maar in item na item giftige ingrediënten vinden waarvan we nooit tevoren wisten dat ze problematisch waren. Maar wat wanneer je last hebt van een bepaalde huidaandoening – zoals acné?

Mensen die acne hebben weten dat je blijft bij wat werkt. Wanneer je klaar bent om de sprong te wagen naar natuurlijke huidverzorging, maar je zorgen maakt over het stoppen met je vertrouwde acné producten, dan zou dit artikel wel eens exact de informatie kunnen bevatten waar u naar op zoek bent!

Wat veroorzaakt acné?

Onthoud at natuurlijke producten niet alleen maar gaat over het vervangen van je huidige producten. Dit gaat over een manier van leven – leven in overvloed! Dus neem even een stapje terug en kijk of je kan achterhalen wat de oorzaak is van je acné.

Wanneer je je tienerjaren voorbij bent, die hormonale veranderingen op til zijn en acné te verwachten is, dan moet je echt gaan kijken wat de acné zou kunnen veroorzaken. Voor velen is het dieet een grote kanshebber. Vettig eten, iets waar je allergisch aan bent en koolhydraten zijn allemaal potentiële oorzaken van huiduitbarstingen. In 2014 suggereerde het  Journal of Drugs in Dermatology dat dokters hun patiënten zouden moeten adviseren hun inname van geraffineerde koolhydraten te limiteren. (1)

Andere onderzoekers geloven dat een ingewikkeldere samenhang van oorzaken aan de basis ligt – wat ze simpelweg benoemen als “het moderne leven”! (2) Allen al het leven van een stressvol bestaan kan signalen in je lichaam teweeg brengen die tot uiting komen op je huid.

Wat is de gemene deler?  Het zouden gewoon je ingewanden kunnen zijn. (3)

Door de manier waarop je ingewanden reageren op stress-signalen van de hersenen, hoe het beïnvloed wordt door wat we eten , en het op zijn beurt hormonale signalen en andere functies aantast – is dit geen grote verrassing. Start met een gezonde spijsvertering en de rest van het lichaam zal snel volgen!

4 etherische oliën om acné aan te pakken

Eenmaal je vat hebt op preventieve strategic en je op weg bent naar een gezondere levensstijl, zou je wat verbetering moeten zien in je acné. Wanneer je echt wat verandering moet maken in de producten die je op je huid gebruikt, bekijk dan even deze etherische oliën om acné aan te pakken.

1. Tea Tree (Melaleuca)

Bekend als de sleutel, gebruikt voor acné, staat Tea tree olie (Melaleuca) bekend voor zijn ontsmettende en anti-microbiële eigenschappen die helpen de huid te reinigen. Het is ook een zeer milde olie die makkelijk kan gebruikt worden op acné uitbarstingen.

Om de claims over tea tree en acné testen werd een volledige clinische studie uitgevoerd, gebruikmakend van een gel met tea tree en een placebo. Na tien, dan vijfenveertig dagen, waren de resultaten er:  “…de gel met tea tree olie was 3.55 keer en 5.75 keer effectiever dan de placebo.” (4) Goedgekeurd!

Gebruik: De studie in kwestie gebruikte tea tree olie in een 5% oplossing. Gebruik tea tree olie in je DIY reinigende zeep of rechtstreeks verdund in een drager en aangebracht op de erupties. 

2. Lavendel (Lavender)

Lavendel olie is een verzachtende en helende etherische olie, en daarom een goede keuze voor samenstellingen tegen acné. Het is ook mild voor de huid die reeds in alarmfase is.

Eén van de grootste voordelen die lavendel olie heeft op gebied van acné en huidirritaties, is dat het een ontstekingswerende substantie is. In een lijst met andere ontstekingswerende kruiden en oliën, kan lavendel helpen om een ontstoken huid te verzachten tijdens of na een acné aanval. (5)

Gebruik: Gebruik lavendel olie als een deel van een verzachtende spot treatment of in een vochtinbrengende draagolie als een dagelijkse, helende substantie.

3. Sinaasappel (Wild Orange)

Eigenlijk zijn citrus essentiële oliën in het algemeen bruikbaar voor het aanpakken van acné. Ze zitten vol reinigende, anti-microbiële en ontsmettende bestanddelen, wat vitaal is wanneer we bacteriële acné willen aanpakken.

Sinaasappel essentiële olie is daarbij buitengewoon bruikbaar omdat ze niet zo agressief is als sommige van de andere citrus oliën. Mischief  is dat de reden waarom een klinische studie koos voor deze olie om te testen naast basilicum etherische olie en sommige andere behandelmethodes. Sinaasappel olie hield stand, ze hielp acné erupties significant te verminderen met minimale bijwerkingen of irritatie. (6)

Gebruik: Sinaasappel olie is een fantastische keuze in reinigende samenstellingen. 

4. Rosmarijn (Rosemary)

Gekend voor zijn gebruik in de huid- en haarverzorging, is rozemarijn etherische olie nog een andere geweldige olie om bij de hand te hebben voor DIY acné huidverzorgingsproducten. Hoewel zijn studies niet zo gedetailleerd zijn als de andere klinische testen en willekeurige vergelijkingen, heeft rozemarijn zijn eigen ondersteunende bewijzen.

Als deel van een lab test, werd geobserveerd dat rozemarijn gemakkelijk bacteriën overmeesterde die aan de basis van acné uitbarstingen liggen. (7) Dit geeft het een voorkeur boven gegeneraliseerde antibacteriële oliën, aangezien we weten dat het rechtstreeks effectief is tegen deze bepaalde bacteriestam.

Gebruik: Rozemarijn etherische olie is een goeie toevoeging aan toners en andere veelgebruikte producten. 

Toepassingen om acné uit te roeien

Je eigen huidverzorging maken is zowel spannend en geeft voldoening. Iets dat JIJ maakte, met natuurlijke ingrediënten, geeft resultaten die niet kunnen overtroffen worden! Hier zijn enkele dingen om rekening mee te houden:

 • Geef het tijd. Wanneer het over een huidaandoening gaat, moet je jezelf wat tijd geven om de beste ingrediënten en hoeveelheden voor JOUW huid uit te pluizen.
 • Vrees de oliën niet! Iets waar je misschien aan moet wennen is dat natuurlijke producten gebaseedr zijn op oliën. Wanneer je een vette huid hebt, kan dit angstaanjagend zijn! Maar veel mensen ondervinden dat het gebruik van oliën juist helpt om de eigen olieproductie S van de huid te reguleren en erupties te reduceren.
 • Bekijk het holistisch. Dit probleem van acné gaat niet enkel om wat je op je huid smeert – het gaat ook over wat je in je lichaam stopt en over je levenswijze!

Olie reiniger

Veel mensen houden ervan om hun gezichtshuid te reinigen met gefractioneerde kokosolie. Voeg een druppel tea tree en een druppel sinaasappel toe om de reinigende eigenschappen te bevorderen.

Essentiële toner

Sommigen noemen toner het meest belangrijke gedeelte van de huidverzorgingsroutine. Maak een snelle, maar effectieve DIY toner door een paar druppels rozemarijn en een paar druppels lavendel te verdunnen in een spray flacon, half gevuld met hamamelis. schudt en vul bij met gedistilleerd water. Spray dagelijks op de gereinigde huid.

Bronnen:

 1. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24719062
 2. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24952024
 3. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23886975
 4. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17314442
 5. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15173991
 6. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23235794
 7. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17893831

Vertaling van www.drericz.com

4 etherische oliën voor acné
Tagged on:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*