Wanneer je weg bent van het aroma van de essentiële olie van kaneel, dan zal je ook zeker en vast van zijn naaste familielid – cassia etherische olie – houden.

Met een geur die zeer dicht aanleunt bij kaneel, kan Cassia essentiële olie, net als Kaneel etherische olie gebruikt worden om eten en drankjes smaak te geven.

Essentiële olie van Cassia heeft de eigenschap om fysiek en emotioneel welzijn te onderhouden. Het heeft al velen geholpen bij verkoudheden, diarree, misselijkheid, infecties, winderigheid en nierproblemen, ook helpt het emoties te bedaren en de zorgen te verlichten.

Cassia_15mlDeze zijn niet de enige voordelen van Cassia essentiële olie, een rapport van 2009 in ‘The Pennington Nutrition Series’ “Bevonden het potentiële gebruik van Cassia schors olie voor de behandeling van diabetes type 2. Cassia kaneel extracten hadden significante anti-diabetische effecten bij zowel dierlijke als menselijke proeven waarbij mensen gebruikt werden met diabetes type 2. Niet enkel de serum glucose levels waren verminderd bij de mensen die Cassia olie hadden gekregen, maar ook hun totale cholesterol, trigycerdies, en LDL cholesterol levels waren verminderd.* Cassia kan aromatisch, inwendig en uitwendig gebruikt worden. Je zal de olie best eerst verdunnen met een draagolie ( zoals gefractioneerde kokosolie) wanneer je de olie uitwendig gebruikt omdat ze onverdund een brandend gevoel kan geven. Cool weetje: Wist je dat Cassia een van de essentiële oliën is die vermeld werden in het oude testament? Zijn gebruik dateert duizenden jaren terug voor zijn aroma en kalmerende eigenschappen.

* Vraag uw dokter naar de laatste research over Cassia etherische olie in verband met diabetes type 2 of andere aandoeningen. dōTERRA producten zijn niet gemaakt om een diagnose te stellen, ziekte te behandelen, genezen of voorkomen. Zwangere of borstvoedende vrouwen en personen met gekende medische condities zouden een dokter moeten raadplegen voor het gebruik van één van de dōTERRA producten.

Tips van dōTERRA voor het gebruik van Cassia essentiële olie

 • Vernevel in de kamer of snuif de geur op van het flesje om angsten of onrust te kalmeren.
 • Cassia kan een brandend gevoel geven wanneer het onverdund op de huid aangebracht wordt of wanneer het rechtstreeks van een vernevelaar geïnhalleerd wordt. Bij uitwendig gebruik, verdun 1 druppel Cassia essentiële olie met 4 druppels draagolie.
 • Zijn kruidig aroma is ideaal om te vernevelen tijdens de koude maanden
 • Neem inwendig door ze in gel capsule te stoppen, in water te doen (start met heel weinig), of door een druppel toe te voegen aan een lepel honing.
 • Gebruik Cassia olie in eender welk recept waarin je normaal kaneel essentiële olie zou gebruiken. Probeer het te gebruiken om appel-, pompoen- of zoete aardappeltaart te maken.
 • Bij diarree of constipatie, voeg 2-3 druppels olie toe aan warm water met zoetmiddel erin en geniet!
 • Mixt goed met zwarte peper, koriander, wierook, gember, geranium, rozemarijn, en sommige citrus oliën

Tips van andere doTERRA gebruikers

 • “Mijn tip is om je van de frisdrank af te helpen, gebruik 2 druppels Cassia en 3-5 druppels citroen in een glas water. Het is zoet, kruidig en gewoon superlekker!” – Misty Scott Pate
 • “Ik hou van deze olie! Mijn favoriete manier om ze te gebruiken is om een aantal tandenstokers te nemen en deze in een ondiep schaaltje te plaatsen. Ik doe 4-10 druppels Cassia op de tandenstokers (afhankelijk van hoeveel tandenstokers ik gebruik) en laat de olie gedurende de nacht intrekken. Dan stop ik ze in een leeg Pepermunt beadlet flesje om ze te bewaren en wanneer ik een leuke ‘kaneel’ tandenstoker wil steek ik er eentje in mijn mond voor een heet tussendoortje dat me een tijdje zoet houdt. Het herinnert me aan de kaneel tandenstokers die de ijskar vroeger in mijn buurt bekocht toen ik kind was. Ze smaken net zoals die… maar beter.” – Ryan Harris
 • “Ik gebruik het op pijnlijke kloven op mijn hiel. Het stopt de pijn en helpt het te genezen. Ik zag een dokter op Dr. Oz zeggen dat Cassia alles doet wat kaneel doet, maar dan beter!” – Raina Robinson Editor’s note: cassia kan een brandend gevoel geven. We raden u dus aan om voorzichtig te zijn wanneer u deze tip gebruikt op gevoelige huid.
 • “Cassia is GEWELDIG in de Vanille Trim Shake. En voeg nog een appel toe voor een appel-kaneel taart shake! Je kan ook 1 druppel in een zakje met een paar gesneden appeltjes doen. Super party snack en de kinderen zijn er weg van.” – Joan Southwick
 • “Ik gebruik het wanneer ik voel dat ik in de suiker wil vliegen. Ik doe een druppel in mijn mond en ik voel me alsof ik net mijn favoriete hapje heb gegeten — hot tamale’s!” – Amy Lucas Kolan

REFERENTIES:

“Pennington Nutrition Series”; Cinnamon and Type 2 Diabetes; Heli J. Roy PhD, RD., et al; 2009

Livestrong.com – The Difference Between Ceylon Cinnamon Bark Oil & Cassia Cinnamon Bark Oil

– See more at: http://doterrablog.com/get-to-know-cassia-essential-oil/#sthash.dHChIvbj.dpuf

– Vertaling van: http://doterrablog.com/get-to-know-cassia-essential-oil/#sthash.dHChIvbj.dpuf

Leer de etherische olie van Cassia kennen
Tagged on:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*